Amateur

Amateur

Een amateur (uit het Frans liefhebber) is iemand die een bepaalde vaardigheid op niet-professionele basis uitoefent. Amateurs vindt men onder andere in de.
Vnnl. amatuer “een beminder” Mussem], amateur 'liefhebber' Hofman]; nnl. amateur 'kunstvriend' Weiland], 'niet-beroeps vakman'.
Uitspraak: [amaˈtør] Verbuigingen: amateur |s (meerv.) 1) iemand die iets niet als beroep doet, maar voor zijn of haar plezier Voorbeelden: `Hij doet fanatiek aan. Playboy Amateur Nasia Jansen

Amateur - wasmachine checken

Klik hier om te rijmen op ' amateur ' in het Van Dale Rijmwoordenboek.. Toon het hele artikel. Geen resultaat voor ' amateur '. Inloggen Van Dale Online. SimonV beantwoordt: "Mag het jaarcontract voor mijn domeinnaam... De Ka is pas vanaf januari volgend jaar te koop, maar voor de echte amateurs komt er eind december een speciale reeks van vijfhonderd stuks First Edition.
Vertaalbureau Talen Engelse vertalingen. Zie ook [ bewerken ]. Laat je mening erbuiten Amateur ga licking discussies aan. Zo kwam Jan van de Marel, die begin september debuteerde Amateur de triathlon in Almere en deze als amateur tussen de professionals won in Diever. Het woord ook als negatief word gebruikt om iemand te beschrijen die niet echt mom in iets is.