Nederlands

Nederlands

De officiële Woordenlijst Nederlandse Taal (editie van de Nederlandse Taalunie.
Compleet overzicht van links voor iedereen die meer wil weten van de Nederlandse taal. bakhmut.info is dochter van Startpagina.
Test je kennis van de Nederlandse spelling, grammatica, zinsbouw/stijl, woordenschat, uitdrukkingen, spreekwoorden en gezegden. Doe de test!. Nederlands leren Nederlands

Nederlands - met harig

Bestel dit boek bij bakhmut.info. Soms worden de Noord-Hollandse varianten en het Stadsfries samen genomen. Verspreid over de wereld bestaan of bestonden er ook enkele op het Nederlands gebaseerde creoolse talen. Als contacttaal tussen de verschillende bevolkingsgroepen wordt ook het Sranantongo veel gebruikt. In mindere mate hebben ook het West-Vlaams en het Hollands Ingveoonse kenmerken, dialecten die aan de basis hebben gestaan van het huidige Standaardnederlands. Language use among older Dutch migrants in New Zealand. De basis van het dialect was de lokale gemeenschap.

Nederlands - bij

Doordat Nederland en België onder het bewind van Napoleon ten slotte onderdeel van het Franse Keizerrijk werden werd het Nederlands verboden. Volg de Taalunie op Twitter. Ben je geïnteresseerd in de spelling- en stijlregels van de Nederlandse taal? Elke gemeente van het koninkrijk moet deel uitmaken van een van deze vier taalgebieden. Het wordt wel beschouwd als half- creoolse taal. Overgenomen van " bakhmut.info?