Slikken

slikken

vervoeging van de bedrijvende vorm van slikken onvoltooid, tegenwoordig, slikken, te slikken. toekomend, zullen slikken, te zullen slikken. voltooid.
Slikken is een ingewikkeld proces waar veel spieren en zenuwen bij betrokken zijn, onder andere van je lippen, tong, kaak, wangen en je keel. Het slikproces.
slikken. (overgankelijk) de mondinhoud de slokdarm doen afdalen. Hij slikte veel vitaminetabletten. (overgankelijk) overdrachtelijk: iets lijdzaam aanvaarden.

Slikken - vingers

Onder andere de spieren in de lippen, de wangen, de kaken, de tong, het gehemelte en de keel. Hoofdpagina Recente wijzigingen Nieuwe pagina's Willekeurig woord Willekeurig NL woord Woord begint met... Voor vragen kunt u contact opnemen met afdeling logopedie, tel. Hiervoor zijn verschillende oefeningen voor de lippen, tong en het gehemelte beschikbaar. Daarna gaat het voorste deel omhoog naar de alveolaire richel van het harde verhemelte om daarna samen te trekken in achterwaartse richting: de voedselbrok gaat naar de orofarynx. slikken Toch is slikken een zeer Nederlands proces. De spijsbrok glijdt daarna over het strotklepje in de slokdarm. Links naar deze pagina Slikken wijzigingen Bestand uploaden Speciale solo Permanente koppeling Paginagegevens Deze pagina citeren. Logopedie wordt hiervoor vaak toegepast omdat spraak dezelfde neuromusculaire verbindingen gebruikt als slikken. Lees voor Deze folder is bedoeld voor mensen met slikproblemen en iedereen slikken meer wil weten over slikproblemen. Hierna worden larynx en tongbeen omhoog en naar voren getrokken richting strotklepje om daarmee de musculus cricopharyngeus te ontspannen. Onder andere de spieren in slikken lippen, de wangen, de kaken, de tong, het gehemelte en de keel. spuiten en slikken , Emma neemt truffels op psy-fi 2016