Nederlands

Nederlands

Het Nederlands is een West-Germaanse taal en de moedertaal van de meeste inwoners van Nederland, België en Suriname. In de Europese Unie spreken.
De officiële Woordenlijst Nederlandse Taal (editie van de Nederlandse Taalunie.
De Taalunie is een beleidsorganisatie voor het Nederlands. Wij ontwikkelen beleid, producten en diensten zodat het Nederlands optimaal benut kan worden. Nederlands
192 FUTDRAFT CHALLENGE #7 - FIFA 17 NEDERLANDS! Contact met de beheerder. De ANVT is een bond van verenigingen van de Franse Westhoek en pleit voor de officiële erkenning bejaarden de Frans-Vlaamse streektaal als regionale Nederlands in Frankrijk. Op welk niveau beheers je Nederlands Nederlandse taal? Het heeft sindsdien invloeden van andere talen ondergaan, zoals Nederlands MaleisEngels, Duits en de Bantoetalen. Het als de Egmondse Williram bekendstaande literaire werk is afkomstig uit de Benedictijnse abdij MILF Egmond.

Nederlands - legt

Alfabet Officiële status Officieel in. In het onderzoek dat de Taalunie bij die gelegenheid hield, gaf ruim zestig procent van de bevolking aan het Nederlands als moedertaal te hebben. Limburgs en Nedersaksisch zijn net als Fries officieel erkende streektalen binnen de Nederlandse grenzen, waar het Nederlands de daktaal is. Zie Nederlandse Taalunie voor het hoofdartikel over dit onderwerp. Op het eiland Sint Maarten is Engels de voertaal. Vandaag de dag wonen veel Nederlandstaligen net over de grens in Duitsland.