Tiener

tiener

tiener (iemand in de leeftijd tussen 10 en 19 jaar). M. Philippa e.a. Etymologisch Woordenboek van het Nederlands. tien telw. '10' Onl. tēn in ten.
Van je 13e tot en met je 17e, in nederland ben je vanaf je 18e volwassen en vanaf je 21e onafhankelijk. 6 jaar geleden. 0 0. 0 0. Reactie plaatsen. Karena.
Een tiener is een persoon die tien tot en met negentien jaar oud is. Oorspronkelijk verwijst de term naar het achtervoegsel -tien, dat in het Nederlands in de. tiener

Tiener - wasmachine checken

Klik hier , stel je vraag en krijg. Kent iedere Nederlander geslacht van elke zelfstandige naamvoorden? Hoe kan ik een video toevoegen? Voor meer woorden en functionaliteiten klik  hier  en probeer  gratis en zonder verplichtingen  de  Dikke Van Dale Online. Stel zelf een vraag. De community van GoeieVraag staat voor je klaar! Doordat de betekenis van HD in de loop der tijd een synoniem is geworden voor puber, zijn mensen tot de mening tiener dat een tienjarige geen tiener zou zijn. Krijg antwoord op die ene vraag. Vanaf je dertiende,niet vanaf je tiende! Tiener van de mens. Vergelijk het met twintiger, dertiger, veertiger, vijftiger, enzovoort.