Slikken

slikken

vervoeging van de bedrijvende vorm van slikken onvoltooid, tegenwoordig, slikken, te slikken. toekomend, zullen slikken, te zullen slikken. voltooid.
Een gezond persoon kan slikken zonder er bij na te denken. Zelfs buiten de maaltijden om slikt men automatisch ongeveer één keer per minuut om het speeksel.
Slikken (Lat.: deglutitio) is het proces bij mensen en dieren waarbij er voedsel of drank van de mond via de keelholte naar de slokdarm gebracht wordt. Hierbij  ‎ Bij de mens · ‎ Klinische betekenis · ‎ Bij dieren · ‎ Zie ook.

Pret: Slikken

Tieners Lesbi
Slikken Anaal
Slikken 890

Slikken - neuken

Dranken kunnen bijvoorbeeld ingedikt worden of het eten kan worden gemalen om het slikken beter en veiliger te laten verlopen. Hierdoor wordt het eten minder goed gekauwd en verloopt het transport van voedsel minder goed. De faryngeale fase wordt aangezet door de orale fase en wordt op haar beurt gecoördineerd door het slikcentrum in het verlengde merg en de pons. Over Nij Smellinghe Werken en leren Route Contact Patiënten Bezoekers Kinderen Verwijzers Zoek in Huidig onderdeel De hele site Afspraak maken Waar word ik geholpen? De logopedist inventariseert de problemen en kijkt naar de voorwaarden die aanwezig moeten zijn om veilig te slikken. Het samenspel van de spieren die betrokken zijn bij het slikken is dan verstoord. Bij veel vogels is de slokdarm niet meer dan een stortkoker: meeuwen die een vis, of ooievaars die een kikker verschalken houden hun snavel omhoog waarna de prooi door de zwaartekracht, geholpen door kaken en tong, omlaag glijdt. slikken
Slangen bewegen de prooi hun bek in door te slikken met hun kaken, waarna de golfbewegingen van het lichaam zelf de prooi verder het lichaam in stuwen. Download de IOS App. Wat te slikken bij koorts? Het gehemelte Mature de neusholte af. Wikibooks Wikipedia Wikiquote Wikisource Commons.